Leren

 

Soms gaat het leren anders dan verwacht. Er kan dan sprake zijn van een leerprobleem. Wanneer een leerprobleem niet tijdig herkend wordt, kan er een verkeerd beeld ontstaan van de capaciteiten van het kind en de achtergrond van de problemen. Hierdoor kan onzekerheid ontstaan, wat kan resulteren in allerlei gedragsproblemen.

Signalen

Ouders voelen vaak feilloos aan dat er iets met hun kind aan de hand is. Signalen zijn bijvoorbeeld:

MB Kinder- en Jeugdpsychologie | Onderzoek en behandeling bij leerproblemen in Zaltbommel en OpijnenLeerprobleem

Deze signalen kunnen wijzen op een leerprobleem. Een kind met een leerprobleem voert vooral een strijd met zichzelf. De spanningen van school kunnen er dan thuis uitkomen. Sommige kinderen worden heel stil en trekken zich terug. Kinderen met leerproblemen veranderen soms in hun gedrag. Slaapproblemen kunnen ook voorkomen.

Waarom lukt het leren niet?

Belangrijk is om de oorzaak te achterhalen. Waarom gaat het niet goed op school? MB kan de problemen van uw kind in kaart brengen en u en de leerkracht adviseren. Bij een onderzoek naar leerproblemen brengt MB ook altijd de executieve functies van uw kind in kaart. Deze spelen namelijk een belangrijke rol bij het leren. Bij ernstige leerproblemen zoals dyslexie en dyscalculie biedt MB een specialistische behandeling aan.

Onderzoek en behandeling

MB verzorgt onderzoek en behandeling bij:

 

 

 

 

 

Maak je website met Websitemachine.nl