Onderwijs

 

De meeste kinderen en jongeren ontwikkelen zich zonder grote problemen op de basisschool of in het voortgezet onderwijs. Maar ook dan kunnen er vragen zijn rondom de schoolse ontwikkeling van uw kind. Voor al uw onderwijskundige vragen kunt u ook bij MB Kinder- en Jeugdpsychologie terecht. Manita Buitenweg is naast praktijkhouder en regiebehandelaar (orthopedagoog generalist) ook onderwijskundige. Zij beschikt over veel kennis van en ervaring met het onderwijs.

Keuzes maken

In de schoolloopbaan van uw kind komt u als ouder samen met uw kind voor een aantal belangrijke keuzemomenten te staan. Voorbeelden hiervan zijn:

Voor al deze vragen kunt u ook bij MB Kinder- en Jeugdpsychologie terecht. MB adviseert u graag. Soms is een psychologisch onderzoek nodig om tot een goed advies te komen, maar vaak ook niet.

Tegenvallende schoolresultaten

Soms komen de schoolresultaten niet overeen met de verwachtingen van de ouders of de leerkracht. Tegenvallende schoolresultaten betekenen lang niet altijd een leer- of gedragsprobleem. De school kan bijvoorbeeld niet aansluiten bij de capaciteiten van uw kind. Ook kan het zijn dat het onderwijsconcept van de school niet passend is. Maar ook veranderingen in de thuissituatie zoals een scheiding of de dood van een dierbaar persoon kunnen resulteren in tegenvallende studieresultaten. Kindkenmerken als faalangst en motivatie hebben ook invloed op de schoolse resultaten. Laat uw kind resultaten zien die niet overeenkomen met de verwachtingen? MB gaat dan graag samen met u op zoek naar de oorzaak. Het doel is dan om het leren weer goed op gang te brengen.   

Maak je website met Websitemachine.nl