Wachttijden

 

Intakegesprek

 

Basis GGZ

De gemiddelde toegangstijd voor een intakegesprek binnen de Basis GGZ bedraagt momenteel 4 weken. De toegangstijd is daarnaast afhankelijk van de beschikbaarheid van ouder(s)/verzorger(s). Voor een afspraak aan het begin van de ochtend of einde van de middag is de toegangstijd langer dan voor een afspraak overdag. Het onderzoek en/of behandeling kan vaak wel binnen 4 weken na het intakegesprek verzorgd worden. Hierbij speelt de beschikbaarheid van u en uw kind wederom een belangrijke rol.

Ernstige dyslexie 

De wachttijd voor een intakegesprek voor een dyslexieonderzoek bedraagt momenteel ongeveer 4 weken. Het onderzoek zelf wordt in het algemeen binnen 4 weken na de intake verzorgd. Op dit moment is het zo dat de wachttijd tot aan de start van de dyslexiebehandeling gering is. De behandeling kan vaak direct na het onderzoek al ingepland worden. Wij verzorgen overigens alleen behandeling op school als er minimaal twee kinderen van dezelfde school bij ons in behandeling zijn. Wij verzorgen geen particuliere dyslexiebehandelingen. 

Particuliere zorg

Op dit moment verzorgen wij (tijdelijk) geen particuliere trajecten. U kunt dus alleen bij ons terecht op verwijzing van de huisarts, de jeugdarts, de medisch specialist of de gemeente. 

Treeknormen

MB Kinder- en Jeugdpsychologie hanteert de zogenaamde Treeknormen. Deze normen bepalen de grens tussen aanvaarbare en problematische wachttijden. MB kent momenteel helaas problematische wachttijden. De Treeknormen zijn als volgt: 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toegangstijd en wachttijden voor uw kind? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u dan informeren over de mogelijkheden. 

 

Maak je website met Websitemachine.nl